Mental Aritmetik Nedir?

Zihinden sayma yeteneği Mental aritmetik (belirli bir sisteme göre zihne sayı ekleme) neredeyse herkesin sahip olabileceği bir beceridir.

Birçok mental aritmetik okullunda, bu beceriyi geliştirmek için çeşitli teknikler kullanılır ve kısa sürede nasıl sayılacağını hızlı bir şekilde öğrenmenizi sağlar. Sürekli uygulama ile bu sistem çalışır. Kişi sadece eğitimden ayrılmamak zorundadır kazanılan beceri kaybedilir. Abaküs sayma tekniğine hakim olarak, öğrenciler derhal mental aritmetik yapmaya teşvik edilir. Sonuç olarak, çocuklar sadece böyle bir okulda oldukları süre boyunca akılda sayma yeteneği kazanırlar, devam edilmediği zaman her şey unutulur. Bu bağlamda, özellikle soroban okulları ve mental aritmetik okulları arasında ebeveynler arasında bir memnuniyetsizlik dalgası büyümektedir.

Japonya'da mental aritmetik sistemi ( Japonca okunuşu anzan'dır.) birkaç yüzyıl boyunca uygulanmaktadır. Bu özel, iyi bilinen teknikten farklı, ciddi uzun süreli çalışma gerektirir. Ancak, sonuç olarak, edinilen beceri ömür boyu kalır.

Japon teknolojisine göre mental aritmetik geliştirmek, görsel, işitsel ve dokunsal hafızadan oluşan bir figüratif hafıza içerir. Görsel ve işitsel bellek, kural olarak, birçok insanda iyi gelişirse, sürekli çalışma nedeniyle dokunsal bellek geliştiririz. Şekilli bellek genellikle çocuklarda ve ergenlerde daha belirgindir. Yetişkinlerde, önde gelen hafıza, kural olarak, mecazi değil, mantıklıdır. Bu nedenle, 7-14 yaş soroban ve mental aritmetik tekniklerini incelemek için en idealdir.